Liittyminen

Jos olet tutustunut pelin tietoihin foorumilla ja sivuilla ja olet kiinnostunut hahmon luomisesta, seuraa näitä ohjeita liittyäksesi peliin:

1. Vilkaise foorumin hahmopörssi, jos haluat inspiraatiota hahmon tekemiseen. Liity osaksi pelin Dicordia. Discordissa voi myös kysyä kysymyksiä hahmon luomisesta tai pelistä itsestään.

2. Siirry foorumin 'liittyminen' > 'ensimmäinen hahmo' osioon, luo uusi thread (create new thread) vieraana ja täytä hahmokaavake tähän viestiin. Tästä linkistä löydät ilmaisen tekstin oikolukijan, joka löytää tekstistäsi suurimman osan kirjoitusvirheistä, mikäli sellaista kaipaat. Laita nimimerkiksi nimi, jolla haluat muiden pelaajien kutsuvan sinua, ja postauksen otsikoksi oman hahmosi nimi. Odota, kunnes ylläpito käy läpi hakemuksesi ja vastaa siihen. Hahmojen tietojen ei tarvitse olla täydellisiä, sillä voit niitä jälkeenpäin parannella hyväksymisen jälkeen. Pääasia kuitenkin on, että jokaisessa hakemuksen kohdassa on ohjeiden mukaisesti tekstiä.

3. Hahmon hyväksyntä

a) Jos ylläpito hyväksyy hakemuksesi, siirry kohtaan 4. ja korjaa mahdolliset virheet.

b) Jos ylläpito hylkää hakemuksesi, lue hylkäämisen syy ja korjaa virheet hakemuksestasi ja lähetä hakemus uudestaan samaan topiciin. Jos hakemus hyväksytään tämän jälkeen, siirry kohtaan 4.

4.  Käyttäjän luominen & hahmon siirtäminen

Luo foorumille käyttäjä nimimerkilläsi ja siirry foorumin 'hahmot' -osioon. Luo hahmollesi uusi topic oikeaan threadiin (ihminen, mutautunut, muodonmuuttaja tai humanoidi) ja liitä viestiin hahmosi tiedot. Luo samaan topiciin toinen viesti, johon laitat hahmosi aikajanan. Tämän jälkeen voit vapaasti muokata tietojen ulkoasua.

5. Seuranhaku

Luo seuranhaku -osioon oma topic foorumille. Voit kirjoittaa sinne, minkälaisista peleistä olet kiinnostunut ja mitä suhteita tai seikkailuja haluaisit hahmollesi. Seuranhakua voi myös tehdä Discordissa.

6. Pelaaminen

Kun olet löytänyt hahmollesi peliseuraa, voit alkaa pelaamaan! Luo foorumille threadi oikean pelipaikan alle ja aloita pelaaminen kirjoittamalla roolisi alkuun osallistuvien hahmojen nimet ja mahdolliset varoitukset (lisää tästä foorumilla). Topiciksi kirjoita pelisi nimi.

7. Aikajana ja hahmon tietojen päivitys

Kun pelaat hahmollasi, muista päivittää hahmosi aikajanaa.  Aikajanaa ylläpidetään lisäämällä siihen pelatun pelin nimi, kirjoittamalla siihen osallistuneet hahmot sekä kertomalla lyhyesti, mitä pelissä tapahtui. Esim:​

Meeting in the streets - Mack Redwood & Jones Phoenix - Mack tapasi Jonesin ensimmäistä kertaa eteläisessä kaupungin osassa. He päätyivät tappeluun, kun Jones tuuppasi vahingossa Mackia. Mackin nenä murtui ja hän pakeni paikalta.

Voit myös tarvittaessa päivittää hahmosi tietoja, jos esimerkiksi hahmosi saa pelissä haavan kasvoihin ja haluat päivittää sen hahmon ulkonäköön. Suurista muutoksista muista ilmoittaa ylläpidolle. Päivittäminen tapahtuu muokkaamalla alkuperäistä viestiä.

Hahmokaavake

Nimimerkki:

Pelaaja -nimimerkki, jolla sinut tullaan tuntemaan.

Nimi ja kutsumanimi:

Laita tähän hahmosi etunimi sekä sukunimi. Nimi on vapaasti päätettävissä, mutta on suositeltavaa, että se olisi suhteellisen realistinen. Mikäli hahmollasi on kutsumanimi, lisää se nimen jälkeen "näiden" merkkien sisälle.

Ikä:

Miten vanha hahmosi on?

•Vauva / taapero (0-5 vuotta, tällä hetkellä ei pelattava)

•Lapsi (5-12 vuotta, tällä hetkellä ei pelattava)

•Teini (13-18 vuotta, murrosikä n. 13 vuoden iässä)

•Nuori aikuinen (19-25 vuotta)

•Aikuinen (26-45 vuotta)

•Keskikäinen (46-66 vuotta)

•Vanhus (66+ vuotta)

Sukupuoli:

Onko hahmosi mies vai nainen tai jokin muu?

Yhteisö / ammatti:

Kuuluuko hahmosi johonkin yhteisöön vai onko hän erakko? Onko se esimerkiksi Drightonin jäsen vai toimiiko hän sen kanssa yhteistyössä? Onko hahmollasi mitään tiettyä ammattia, jolla hän elättää itsensä?

Laji:

Ihminen / Muodonmuuttaja / Mutatoitunut / Humanoidi

•Mikäli hahmo on muodonmuuttaja, lisää tähän myös hahmon eläin -muoto.

Taidot (*):

Mitä taitoja ja kykyjä hahmollasi on? Jos hahmosi on muodonmuuttaja, minkälaiseksi hän voi muuttua? Jos hahmosi on mutatoitunut tai humanoidi, mitä voimia hänellä on ja miten ne toimivat?

Maine & vaikutelma (*):

Miten sinun hahmosi tunnetaan pelissä ja mikä on hänen ensivaikutelmansa?

Ulkonäkö:

Kirjoita selkeä ja hyvä kuvaus hahmosi ulkonäöstä. Ulkonäkö kuvauksessa täytyy olla ainakin hahmon pituus, rakenne sekä tärkeimmät yksityiskohdat. Hahmollasi saa olla käytössä myös kuva, joka on esimerkiksi itse piirretty, lineartti tai julkisuuden henkilö (faceclaim). Varatut faceclaimit löydät foorumilta. Kuvallinen hahmo ei vaadi yhtä tarkkaa ulkonäkö kuvausta kuin kuvaton.

 

Kuvauksessa voi kertoa muun muassa hahmon..

Ruumiinrakenteesta. Mikä on hahmosi pituus? Onko hahmosi lihaksikas, solakka, painava tai alipainoinen?

Hiuksista. Miten pitkät hahmosi hiukset on ja mikä on niiden väri? Missä asennossa hiukset yleensä ovat? Ovatko ne kenties suorat tai luonnollisesti kiharaiset?

Silmistä ja ihosta. Minkä väriset ovat hahmosi silmät sekä iho?

Tatuoinneista. Onko hahmollasi tatuointeja? Minkä näköisiä ne ovat ja mikä on niiden tarkoitus?

Vaatteista, koruista ja muista koristeista. Minkälaiset vaatteet hahmollasi yleensä ovat? Kantaako hän kaulassaan luista tehtyä korua vai onko hänen hiuksissa koristeina höyheniä?

Varusteista. Onko hahmollasi yleensä mukana itse tehty veitsi tai vaikka laukku?

Arvista. Onko hahmollasi arpia? Jos on, missä ne ovat, miltä ne näyttävät ja miksi ne syntyivät?

Jos hahmosi on muodonmuuttaja, mutautunut tai humanoidi, kerro myös hahmon ulkonäkömuutoksista voiman käytön aikana. Esimerkiksi susi -muodonmuuttaja on uniikin näköinen myös susi muodossa, joten voit kertoa sen koosta, värityksestä tai turkin pituudesta.

Kuva tai faceclaim (*):

Luonne:

Minkälainen hahmosi on luonteeltaan? Voit kertoa esimerkiksi..

•Mistä hahmo pitää ja ei pidä?

•Miten hahmosi reagoi eri tilanteisiin?

•Mitä hahmosi pelkää yli kaiken?

•Minkälaisista ihmisistä hän pitää tai ei pidä?

•Onko hahmo erakkomainen vai sosiaalinen?

•Onko hahmo ystävällinen vai muita kohtaan inhottava?

Menneisyys:

Kerro hahmosi menneisyydestä tärkeimmät tapahtumat. Syntyikö hän ennen ydinsotaa vai sen jälkeen? Jos hän syntyi ennen ydinsotaa, mitä hänelle sen aikana tapahtui ja miten hän siitä onnistui selviytymään? Minkälaista on ollut hahmosi elämä ja ketä hän on sen aikana tavannut? Syntyikö hän kenties osana jotakin yhteisöä ja erosi siitä vanhempana ja minkä takia hän niin teki? Kerro myös menneisyyden lopussa hahmosi nykytilanteesta. Muista, että kaikki ydinsodan jälkeen syntyneet syntyivät Vlacesissa. Ydinsotaa ennen syntyneet saattoivat asua Vlacesin lähellä sodan tapahtuessa, mutta he löysivät tiensä Vlacesiin suhteellisen nopeasti sen jälkeen.

Perhe & suhteet (*):

•Onko hahmollasi sukulaisia tai perhettä? Mitkä ovat heidän nimensä ja nykytilanne? Onko hahmon äiti esimerkiksi kuollut tai kadonnut? (Nimet eivät ole pakollisia, jos sukulaiset / perheenjäsenet ovat NPC hahmoja.)

•Kerro hahmosi suhteista muihin hahmoihin.

Muuta (*):

Muuta haluamaasi nippelitietoa hahmosta. Esim:

•Seksuaalinen suuntautuminen

•Ääni

•Tunnusbiisi

(*) merkityt kohdat eivät ole välttämättömiä.